Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

cd Nikola Parov-Herczku Ágnes: Megéred még

cd Nikola Parov-Herczku Ágnes: Megéred még
cd Nikola Parov-Herczku Ágnes: Megéred még<br />Az új lemez zenei anyagát Nikola Parov kvartettjük évek óta folyamatosan bővülő repertoárjából válogatta össze. A felvételekre idén nyáron került sor, amikorra a dalok már megértek arra, hogy lemezre kerüljenek, s a közönség visszajelzéseiből is kiderült, hogy időtálló kompozíciókról van szó. Az albumon a balkáni, a görög és a magyar népdalkincs gyöngyszemei mellett szerepel egy Richard Thompson szerzemény magyar változata is.
Az album egyik érdekessége a Nőnek című dal, amelynek előadója maga a szerző, Nikola Parov lett, miután a szerzemény majd három évig feküdt a fiókban férfi énekest keresve magának. Végül a dal döntött saját sorsáról, megmutatva, hogy akkor szólal meg a legőszintébben, ha maga a szerző énekli.
A különleges hangulatú zene mellé egy egyedülállóan szép grafikai világot álmodott meg Nikola Parov. Saját kedves tárgyairól készített fotók díszítik az egyedi képi világú borítót és a kísérőfüzetet, amely a szerző intenciói alapján készült. A cél az volt, hogy egy olyan külső szülessen, amely a zenehallgatás szerves részévé válhat, vagyis a zene és a kép együttesen egy komplex audio-vizuális élményt nyújtson. A borító érdekessége a Nikola Parov Quartet tagjait ábrázoló gyerekkori fényképek sora is, amelyek a tekintetek változatlanságát őrzik.
A lemez közreműködői a szerző Nikola Parov és az énekesnő Herczku Ágnes mellett a Nikola Parov Quartet már jól ismert tagjai: ?Fodo? Födő Sándor ütős hangszereken és zongorán, Wertetics Szlobodán pedig harmonikán. Melléjük társult egy-egy dal erejéig Andreas Lehoudis, a Sirtos együttes vezetője, illetve Szabó Dániel cimbalmos. 
Nikola közel 20 éven át tartó világkörüli turnéját bátran nevezhetjük világzenei utazásnak, hiszen ezalatt az idő alatt számos zenei behatás érte, melynek eredményeképpen megalapította a Balkán Syndicate nevű együttest. Az évek során különböző formációkban szereplő Nikola ez alkalommal is a legkiválóbb etno és world music zenészekkel vonult be a stúdióba, hogy elkészítse Balkán Syndicate című legújabb albumát. Olyan muzsika született, mely korszerű, naprakész, de mindezek mellett magában hordozza a world music számos elemét. A váratlan zenei fordulatokkal teli dalok hangzásvilága, betekintést enged a világzene mélységeibe, azonban mindemellett mai hangzású és modern. A temperamentumos ütemeket meghallva garantált a szórakozás és a mulatság. Nikola Parovnak és a neves közreműködői gárdának köszönhetően olyan anyagot hallhat a közönség, mely bárhol a világban megállja helyét!

 1. Katakata 3:53
 2. Virágok vetélkedése  5:00
 3. Szívet szívért  4:17
 4. Télben szamár nyárban ló  4:21
 5. Történet a Múzeum utcában  1:53
 6. A Nőnek  4:35
 7. Utolsó tánc  6:52
 8 Fodo  1:46
 9.Megéred még azt az időt  5:30
10. Troitza bratya  4:40
11. Ya stani  2:38
12. Rabszolgád lettem
13. RustyulujNincs raktáron
3 500 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 70 Ft
Adatok
Cikkszám
5214005
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek