Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

cd Cimbaliband: Ablakimba

cd Cimbaliband: Ablakimba
cd Cimbaliband: Ablakimba



<br />



A népzene tehát a természet tüneménye” - mondta Bartók, és lekapcsolta gramofonját mellyel éppen Pest-megyei Tura község határában rögzítette az Ablakimba, ablakimba című népdalt. Gyűjtőútjai során rengeteg muzsikát hallott, de legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy a modern civilizáció milyen hatással lesz majd a népzenére. Ahogy a gramofonból száz év alatt mp3 rögzítő lett, úgy módosult a népdal fogalma is napjainkra.
A Cimbaliband utazásai során számtalan országban járt, még ha nem is végzett mindenhol népzenei gyűjtést, mint ahogyan Bartók tette. Viszont a banda tagjai együtt muzsikáltak az évek során magyarokkal, románokkal, spanyolokkal, szerbekkel, olaszokkal, és még folytathatnám a népek, és műfajok sorolását, szinte a végtelenségig. Mindenhonnan hoztak magukkal egy kis szuvenírt, zene formájában.

Így a mostani lemezen a cimbalom nem csak megszokott környezetében, hanem latinos bossa-novában, vagy török dallamban, vagy akár rock’n’rollban is megszólal, így talán még találóbb lehet az újságírók által Unger Balázsra aggatott titulus, “a cimbalom Chuck Berryje”.

Nem szabad elfejeltkezni a banda többi tagjáról sem, akik egyre kiforrottab stílustban muzsikálnak, garantálva ezzel az eredeti Cimbaliband hangzást. A korongon pedig igazi uniqum Fereczi Gyuri blues-szájharmonikajátéka a páratlan lüktetésű balkáni zenében, vagy a varázslat melyet a Csík zenekar fúvósának Makó Péternek köszönhetünk a lemez több összeállításában. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti Kelet- európai cimbalom Rock’n’Roll!

Szita Eszter - ének
Unger Balázs – cimbalom, ének
Boda Gellért – hegedű, tölcséres hegedű
Pataj Péter – nagybőgő, basszusgitár
Unger Gergő – gitár, vokál
Horvát Dániel – dob, derbuka, cajon, kanna
Agatics Krunoszláv “Kico” – harmonika

Vendégek:
Ferenczi György
 - harmónika
Makó Péter – szaxofon, tárogató (Csík zenekar)
Tóth Gergely – brácsa (ex-Dűvő)
Solymosi Máté – hegedű (a Cimbaliband állandó vendége)

1. Idegenföld 
2.
 Fenn a csillag 
3. 
Kalapos 
4. 
Ablakimba 
5.
 Hárombé 
6. 
Én az éjjel 
7. 
Vágy (Sehnaz Longa) 
8.
 Igénytelen dal 
9.
 Kimondani nem lehet 
10.
 Bonus track - Fenn a csillag (Radio Edit)



Raktáron
3 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 78 Ft
Adatok
Cikkszám
5201072
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek