Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

cd Belvárosi Betyárok: Fejforgató

cd Belvárosi Betyárok: Fejforgató
cd Belvárosi Betyárok: Fejforgató



<br />



A Belvárosi Betyárok zenekar Váray László dalszerző gyerekzenekara. Műsoruk saját szerzeményekből és versmegzenésítésekből áll, hangszerismertetőkkel- és elsősorban a közös éneklésre épülő műsorukkal sikeresen koncerteznek az ország intézményeiben, fesztiválokon és külföldi magyar közösségekben is.

Első, saját dalaikat tartalmazó lemezük 2016 november elején látott napvilágot, Fejforgató címmel. Ez a 16 dal rengeteg kalandot és vidám történetet mesél el, miközben a játékos, irodalmi ihletésű szövegekre írt zenék átkalauzolják a kicsiket olyan alapműfajokon, mint a blues, a country, a reagge, vagy épp a magyar népzene.

A Betyárok dalainak legnagyobb varázsa, hogy egyszerre több irányba is működnek - a kicsiknek szóló, rengeteg humorral, nyelvi leleménnyel megírt szövegek olyan rejtett tartalmat is hordoznak, amelyek a felnőtt közönséget is megszólítják.

A Láss világot! című dal egy mantra és jókívánság is egyben, arról és azért énekelnek a Betyárok, hogy a négyéves, Zalán nevű kisfiú szeme meggyógyuljon, és rengeteg csodát lásson a világban. 2015 nyarán egy közös barát hívta fel a zenekar figyelmét egy győrasszonyfai családra és kisfiukra - az édesanya által vezetett blogon olvastak részletesen történetükről.

Ebből kiderült, hogy Zalánnak retinoblasztóma betegsége van, amely mindkét szemét érinti. Rengeteg orvosi beavatkozáson és vizsgálaton volt túl, hároméves korára több, mint 31 műtéten és 51 altatáson esett át. Hogy segíteni tudjanak, felvették a kapcsolatot a családdal és egy jótékonysági koncertet szerveztek részükre, erre az alkalomra született a Láss világot! - című dal.

A 2014-ben alakult duó alapítója Váray László, szövegíró, énekes, a Colombre Band frontembere, a formáció másik tagja pedig Valastyán Tamás dobos, aki ütőhangszereken, elsősorban cajonon muzsikál. Laci a dalokat eredetileg unokaöcsiknek és unokahúgoknak írta, hogy ünnepekkor, összejövetelekkor együtt énekelhessen a család – ezért van szinte minden dalnak a valóságban is létező főhőse és igazi története.

1. Autó, alagút
2. Pereces dal
3. Jönnek-mennek az évszakok
4. a.b.c.d.a.l
5. Húzd el a vonatot!
6. Cammogó
7. Ugyanaz a Karácsony
8. Láss világot!
9. A kicsi meg a nagy
10. Jaj, az a picike
11. Állati történet
12. Fejforgató
13. Tavaszi szél vizet áraszt
14. Tanítás kicsiknek és nagyoknak
15. Ötcsillagos dalocska
16. Tlen, a norvég kisgólya első munkanapja - det hadde aldri népdal

 



Raktáron
3 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 60 Ft
Adatok
Cikkszám
5201613
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek