Szűrés

Hírek

2020.12.23 9:49

december 24 - 27  ZÁRVA
december 27 - 30  10.00-18.00
december 31         10.00-14.00
január 1 - 6              ZÁRVA

Tanúsítvány

SSL Certificate

Hírek

Táncos vagyok ösztöndíj 2020 - eredményhirdetés
2020.06.22

Ígéretünkhöz híven meghoztuk döntésünket a 2020-as Táncos vagyok Ösztöndíjról. Idén sem voltunk könnyű helyzetben, hiszen ismét 20-nál több pályázat érkezett a felhívásunkra. A döntéshozatal nehézségeitől eltekintve, nagy örömmel olvastunk a sok remek kezdeményezésről, összetartó, fejlődő közösségről, melyeket a néptánc és a hagyományok szeretete éltet. Jó látni, hogy egyre több helyen indulnak az országban ilyen csoportok!

Döntésünknél igyekeztünk a legtöbb szempontot figyelembe venni a csoportok létszámától az általuk szervezett programokig, a szakmaiságtól a településen betöltött közösségi szerepükig.

Így esett a választásunk idén a Derce Néptánccsoportra, mely az 1500 fős Derekegyházon működik 2015 óta. Fontos szerepet töltenek be a település életében a különböző rendezvényeken való fellépéseikkel, a község nyári gyerektáborában a viseletek, táncok bemutatásával. 3 éve az óvodás, kisiskolás korosztály számára is elindították foglalkozásaikat, hogy a gyermekekkel is megismertessék és megszerettessék a néptáncot, népzenét. Közösségük az évek során jól összekovácsolódott, a hétköznapokban is gyakran segítenek egymáson, közös programokat szerveznek.

 

 

Bízunk benne, hogy a támogatással mi is hozzájárulhatunk ennek a remek csapatnak a további fejlődéséhez. Szívből gratulálunk!

DE! Az igazság az, hogy tényleg nagyon nehéz volt a döntés és szívünk szerint a legtöbb pályázót támogatnánk, csak sajnos végesek a lehetőségeink, főleg a jelenlegi helyzetben. Viszont ahogy törtük a fejünket támadt egy ötletünk és végül „létrehoztunk” egy különdíjat is. Ennek lényege, hogy bár nem anyagi formában, de még egy kiválasztott együttest tudunk támogatni Sára két évtizedes néptáncpedagógusi, együttesvezetői tapasztalatával, illetve okleveles etnográfusi szaktudásával. Elképzelésünk szerint egy ingyenes szakmai tanácsadás, konzultáció, esetleges táncanyag tanítás formájában szeretnénk támogatni az Egyeki Néptánc Együttest, amelynek egyéb felmerülő költségeit is magunkra vállaljuk. Gratulálunk nekik is!

Hudákné Farkas Sára és Hudák János

(fotó: Derce Néptánccsoport)

Vissza