Kategóriák
Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás
Termék részletek


Képek könyve - Táj és kultúrtönténet képekben

Képek könyve - Táj és kultúrtönténet képekben
6 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 130 Ft<br />Könyv- és digitális képgyűjtemény

 

A kiadványban található képek témájuk által mind a mai Románia területéhez kötődnek.
A szerző az összegyűjtött illusztrációkat (metszetek, kőnyomatok, fényképek) tematikailag tizenkét fejezetbe csoportosította: tájak; települések; templomok; kúriák, kastélyok, várak; fürdők; személyiségek és emlékhelyek; ipar; parasztházak, gazdaságok; foglalkozások, életvitel; életképek; szokások; népek viseletükben. A gyűjteményből mintegy 400 kép kerül nyomtatva az olvasó elé, ízelítőt nyújtva mindenik fejezetből. A teljes képmennyiség az albumhoz tartozó internetes felületen tekinthető meg és tanulmányozható.


A kiadvány révén tág perspektíva bontakozik ki a 19. század második felének, illetve a 20. század első évtizedeinek a valóságáról, életéről, mindennapjairól, épített és természeti környezetéről. Az összegyűjtött képek nemcsak látványukban lenyűgözőek, hanem információs értékük is számottevő, hiszen általuk 100-150 esztendő művelődéstörténeti, történelmi keresztmetszete tárul elénk.


A szerző azzal a reménnyel bocsájtja útjára a gyűjteményt, „hogy minden, a környezete iránt érdeklődő ember talál magának benne csodálnivalót vagy hasznos vizuális információt, amely esetleg további keresgélésre, kutatásra ösztönzi, valamint hogy minden olvasat, minden egyes személyes megközelítés egy-egy új szellemi kalandot vagy élményt jelent majd mindazok számára, akik a kötetet kézbe veszik, és annak alapján kedvet kapnak a weboldalon található vizuális tartalom tanulmányozására is.”

 

   • Cikkszám
    5102125