Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

cd Tímár Sára: Minek nevezzelek...

cd Tímár Sára: Minek nevezzelek...
cd Tímár Sára: Minek nevezzelek...



<br />



"A SZERELEM az életünknek értelmet adó, halhatatlan fogalom, amely elődeink, mestereink számára is vezérfonalat jelentett egész életük folyamán. Van-e kézenfekvőbb, mint e bölcsességükben követni őket, amikor a népdalainkon keresztül az igaz szerelmet éltetjük?


Első szólólemezem címe Petőfi Sándor ismert költeményére utal: Minek nevezzelek… A költő különböző képeken keresztül nevezi meg szerelmét, amely képek a folklór világából is ismeretesek számunkra, jellegzetes motívumai gyönyörű népdalainknak. Széki összeállításom Petőfi versekből áll, ezeket a szövegeket sajátjuknak érezték az ott lakók, így olvadhatott be a néphagyományba.

Az érzelmi kötődés különböző állomásait javarészt olyan tájegységek dallamkincsén keresztül éneklem el, amelyekhez személyes élmények fűznek. Nagy hatást gyakoroltak rám az erdélyi Mezőség és Küküllő-mente énekesei és zenészei, a személyesen tőlük tanult kedvenc dalaimat válogattam össze. Ízelítőt adok Hajdú-Bihar megyéből, Moldvából is. Nagyon kedves nekem a lemez befejező száma, amely a Gyimesi asszonymulatság címet viseli. Ezt azokkal a barátnőimmel énekeltük el, akikkel hosszú évek óta közösen éljük át a női életfordulókat.


Szomorú, de egyben felemelő élményként éltem meg Szántó Ferencnél, a magyarbecei prímás, furulyás, énekesnél tett látogatásunkat, hisz mi voltunk az utolsók, akik személyesen tanulhattuk dalait és gyűjthettünk tőle: röviddel ottlétünk után lepihent és örök álomra szenderült. Az ő emlékére készült Szántó Feri bácsié című összeállításom. Fogadják ezt a lemezt olyan nagy szeretettel, mint amivel készítettük."

Tímár Sára

1. Tiszta szívből, szeretetből... (Magyarszovát, Mezőség)
2. Petőfi népdalok (Szék, Mezőség)
3. Elment az én párom... (Moldva)
4. Ha folyóvíz volnék... (Moldva)
5. De szerelmes egy este... (Nyíradony, Nyírség)
6. Szántó Feri bácsié (Magyarbece, Erdélyi-Hegyalja)
7. Balázstelki duó (Balázstelke, Küküllő-vidék)
8. Szabad madár... (Harangláb, Küküllő-vidék)
9. Gyimesi asszonymulatság

 

 



Nincs raktáron
3 000 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 60 Ft
Adatok
Cikkszám
5201537
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek