Hírek

2020.12.23 9:49

december 24 - 27  ZÁRVA
december 27 - 30  10.00-18.00
december 31         10.00-14.00
január 1 - 6              ZÁRVA

Tanúsítvány

SSL Certificate

dvd Játék tér, játék tár

dvd Játék tér, játék tár
dvd Játék tér, játék tár<br />Mesterség - hagyomány CD-ROM, illetve DVD sorozatunk most megjelenő darabjának témája a JÁTÉK. Az elmúlt évek során egyre több pedagógus, szabadidő szervező, szülő ismerte fel azt, hogy a gyermekek testi, lelki, szellemi fejlődése, nevelése területén a hagyományismeret, kézművesség, a folklór milyen fontos szerepet játszhat, ha valóban játszva, élményszerűen sajátítják el. Divattá vált a kreativitás, a kreatív tevékenységek reneszánszukat élik, hiszen az embernek szüksége van az önkifejezés ilyen formájára. Számos kiadvánnyal találkozhatunk manapság ebben a témakörben. Sajnálatos módon ezek a szép, színes könyvek, füzetek külföldi példákat vesznek át anélkül, hogy megemlítenék a hazai hagyományokat, párhuzamokat.

A DVD szerkesztőinek, szerzőinek célja az volt, hogy olyan példákat, technikákat, ornamentikákat, játékokat mutassunk be, melyek a magyar paraszti hagyományokban gyökereznek, természetes anyagokból készülnek, használhatóak és gyermekeink számára ma is örömet nyújt elkészítésük.

A Hagyományok Házában és még számos helyen több mint egy évtizede sikeresen szervezzük a Népi játszóházi foglalkozásvezető tanfolyamokat, melynek tartalma évről évre bővül. E DVD-ben azokat a tanulmányokat, új témákat, új ötleteket tesszük közzé, melyek újdonságuknál fogva, jellegükből fakadóan nem szerepelnek Népi játszóház címet viselő kiadványunkban. A hagyományt szerves egészként értelmezve olyan foglalkozások forgatókönyvét, tematikáját is bemutatjuk, ahol a kézművesség, a zene, a népdal, a játék, a tánc, a szokások egymásra épülnek. Ezzel szeretnénk elősegíteni, hogy a hagyományos népi műveltség napjaink élhető kultúrájává váljék.

 

Beszprémy Katalin 

 Nincs raktáron
5 000 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 100 Ft
Adatok
Cikkszám
5302010
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek