Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

cd Dalinda

cd Dalinda
cd Dalinda<br />Három remek énekesnő első közös lemeze.

A Dalinda a'capella együttes közös zenei anyanyelve a magyar autentikus népdaléneklés hagyományain alapszik. Az elmúlt évek közös munkája érlelte ki műsorukat, melyben az egyszólamú autentikus népdalok mellett megjelenik a többszólamúság és a modernebb hangzások is.

Bemutatkozó lemezünkön körbejárjuk a női életforduló szakaszait és új megvilágításba helyezzük azokat. Számainkat a Kárpát-medence anyagából szerkeztettük melyben helyet kap mind az öt dialektus terület vokális dallamai. A magyar nyelvterület számos vidékéről valamint a környező népek zenéjéből válogattuk össze repertoárunkat, melyet az autentikus népdaléneklés eszközével szólaltatunk meg.

Egyéni, gyűjtőútjainkon szerzett élményanyagaink teszik hitelesebbé előadásmódunkat. Mivel a többszólamú éneklés a magyar nyelvterületen csekély számban jelenik meg autentikus formában, ezért összeállításaink egy részében a vokális polifónia eszközével élünk. Zenei inspirációink más népek többszólamúságából és saját zenei élményeinkből merítkeznek."

A Dalinda mind szakmaiságában, mind szellemiségében hordozza a magyar autentikus népdaléneklés hagyományit. Céljuk, a népzene vokális rétegeinek széleskörű megismertetése, valamint a benne rejlő zenei lehetőségek alkotói megvalósítása.

Az énekegyüttes tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi ének szakán, 2008- ban kezdtek el együtt dolgozni. Az évek során számos autentikus és világzenei produkcióban - többek között, a Kossuth-díjas Szvorák Katalin a cappella formációjában - jelenlévő énekesek, hosszan tartó előadói-és kutatómunkájuk során találták meg közös - zenei anyanyelvünkön alapuló - megszólalásukat.

A Dalinda énekesnői nem csupán az előadóművészi lehetőségeken keresztül, hanem pedagógiai és gyűjtői tevékenységük során is ápolják, valamint továbbadják a néphagyományt.

A dalokhoz írt szövegrészletek az alábbi mesék alapján készültek:
A táltos kanca és a libapásztorlány, Az orsó, a vetélő, meg a tű, Rigócsőr király

Hangfelvétel: Mohai György, Pannonia Sound Studios
Keverés: Dióssy Ákos, Barázda Stúdió

Orbán Johanna - ének
Paár Julianna - ének
Tímár Sára - ének

1. Nyílik (Csávás, Kis-Küküllő mente)
2. Zsálya, rózsa, viola (Kiss Ferenc átdolgozás)
3. Legényvásár (bereg)
4. Menyecske
5. Hajnal hasad
6. Harangoznak (Magyarbőd, Abaúj-Torna)
7. Egy madár
8. Fehér galamb
9. Szíved rejteke
10. Pakulár
11. Te vagy a kutya

 

 Nincs raktáron
2 500 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 50 Ft
Adatok
Cikkszám
5201532
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek