Kategóriák
Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás
Termék részletek


Mezőség kiadványcsomag

ÚJ
Mezőség kiadványcsomag
6 720 Ft
A vásárlás után járó pontok: 134 Ft

Tematikus csomagunkban 20 % kedvezménnyel vásárolhatsz meg 3 igen népszerű kiadványt

8400 FT helyett 6720 Ft-ért!!!

A csomag tartalma:

- Mezőségi daloskönyv

- dvd Mezőségi páros táncok

- cd Koncz Gergő: Magyarpalatka

 •  

  A csomagban található kiadványok ismertetése:

   

  KALLÓS: MEZŐSÉGI DALOSKÖNYV

  A Kallós Alapítvány új, bővített daloskönyve 2019-ben jelent meg hangzó melléklettel, hogy az érdeklődők a dalok hiteles előadásmódját is megismerhessék. Az itt szereplő hangfelvételek 1961-2012 között készültek.

  A kötetben Kallós Zoltán által Mezőségen gyűjtött több mint 2000 népdalváltozatból 325 variáns jelenik meg, több mint 900 versszakkal. A 162 dallamközlésen túl 285 változatnak több mint tízorányi hangfelvétele is meghallgatható MP3 formátumban a kötet CD-ROM lemezmellékeleteként.

   

  A könyv elején a Kis-Szamos mentén, Válaszúton és környékén gyűjtött dalokat találhatjuk (1-51. kotta). A Belső-Mezőség falvai közül elsőként Magyarszovát népdalai (52-72. kotta) szerepelnek, majd a többi belső-mezőségi település (Magyarpalatka, Mezőkeszü, Visa és Vajdakamarás) következik (73-96. kotta).  Az észak-mezőségi falvakat Buza, Feketelak, és Ördöngösfüzes dalosai képviselik (97-139. kotta). Végül Szék zárja a mezőségi népdalok sorát (140-162. kotta).

   

   

  DVD MEZŐSÉGI PÁROS TÁNCOK

   

  Azzal a szándékkal készítettük ezt a DVD-t, hogy megismertessük az érdeklődő táncosokat a mai táncházak legnépszerűbb táncainak alapjaival, ízelítőt nyújtsunk a mezőségi magyar forgós-forgatós táncok gazdag motívumkincséből, természetesen a teljesség igénye nélkül. A DVD az autodidakta, otthoni tanulást segíti, nem módszertani kiadvány.

  Táncoktató: Ónodi Béla és Hudákné Farkas Sára

  Zenekar: Zagyva Banda 

  A lemez tartalma: 


  - Rövid ismertető a tájegységről és annak táncéletéről 
  - Magyar páros táncok oktatása 3 faluból (Bonchida, Visa, Magyarpalatka) 
  - bemutató improvizációk 
  - motívumok oktatása (folyamatos) 
  - motívumok végtelenített ismétlése 
  - kép a képben elrendezés lábközeli felvételekkel 
  - Archív filmfelvételek mindhárom faluból 
  - Félórás hanganyag a tájegység dallamkincséből 


  Archív felvételek: MTA Zenetudományi Intézet 

  CD KONCZ GERGELY: MAGYARPALATKA

  „Évtizedek után 2019 elején lehetőséget kaptam még egyszer nyolc visai magyar ember lába alá zenélni. Lehetőség volt, hogy megpróbáljam, vajon jól gondolom-e: az említett zenészekkel tudnánk talán a lehető legjobban megközelíteni azt a muzsikát, ami mára a szülőhelyén is nagyon megváltozott, vagy ki is halt. S amit sok jó kolléga másképp hall, másképp érez. A vélt igazamat kerestem. Fekete Antal, Havasréti Pál és Liber Endre muzsikusok volt a segítség. Az igazunk meglett, a vizsgabiztosok maguk a sokat látott visaiak voltak! Az ő táncuk alá muzsikálva született akkor egy alkalmi felvétel, így érett meg az elhatározás: csináljunk így, négyen egy lemezt! A felvétel a nyár közepén egy fásszín tetője alatt született, nem stúdióban! A hangszerek sokat látottak, gyantásak, a felvétellel nem trükköztünk: ÉLŐ. Úgy szól, ahogyan mi négyen ezt el tudjuk játszani.
  Ezen a lemezen szándékosan csak olyanokat játszunk, amit már mindenki ezerszer hallott, jól ismer: nincs zsákbamacska. Azt a hangzást igyekszünk visszaadni, ahogy 1969 és 1985 közt magyaroknak muzsikáltak a palatkai zenészek tánc alá, odahaza, a saját vidékükön!" -  Koncz Gergely

  Tagok:
  Koncz Gergely – hegedű,
  Fekete Antal „Puma” – kontra
  Liber Endre – kontra,
  Havasréti Pál – nagybőgő

  1. Viszlek magammal       13:55
  2. Egy pár                       16:17
  3. Emlékezünk                 05:38

  Összidő:                          35:52

 • Cikkszám
  5100101
  Státusz
  ÚJ