Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

Ünneprontók A középkor táncélete

Ünneprontók A középkor táncélete
Ünneprontók A középkor táncélete



<br />



A kiadvány  — a „Táncok az időkben” című sorozat részeként — folytatja a tánctörténeti korszakok feltérképezését. E kötetben célunk, hogy a magyar és európai irodalmi, képzőművészeti, zene- és tánctörténeti források segítségével megismerjük a középkorban élő emberek táncait.

A  képek és a történeti források alapján kirajzolódik az igricek, regösök, jokulátorok,  históriások és moreszkatáncosok művészete.  A hivatkozásokban ráismerhetünk a tánctörténet ezen időszakában kedvelt sor- és körtáncokra, fegyvertáncokra, valamint a régi páros táncokra is. Mindezek érdekes adatokat szolgáltatnak arra vonatkozóan, hogy a különböző kultúrákban, különféle korszakokban hogyan vélekedtek az emberek a táncról.

A magyar tánctörténet egyetemes vonatkozása hozzátartozik a magyarság szellemi néprajzához, annak történeti öröksége. Bátky Zsigmond, Hoffmann Tamás, Bartók Béla,  Ortutay Gyula, Martin  György,  Pesovár  Ernő  néprajzkutatók mind   úgy   vélték,   hogy    a világtörténelem perspektívájában kell látni a nemzeti kultúrákat. Ennek fényében használjuk ma az európai vagy a világkultúra fogalmakat.

 



Raktáron
2 600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 52 Ft
Adatok
Cikkszám
5104001
Csomagajánlatok
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek