Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

cd Gubinecz Ákos: Határtalan férfiének

cd Gubinecz Ákos: Határtalan férfiének
cd Gubinecz Ákos: Határtalan férfiének



<br />



Rövid ismertető

„A Határtalan férfiének című projektem hidat képezhet a világ különböző pontjain élő magyarság számára: egy olyan lemez, amely bemutatásra kerül majd hazánk valamennyi megyéjében, oktatási intézményeiben, valamint a határon túl élő, illetve a világon szétszóródott magyarok körében egyaránt.  

A „Határtalan férfiének” című lemezeken szereplő összeállítások mindegyike a mai Magyarországon kívül eső, de korábban közigazgatásilag vagy nyelvjárás szempontjából Magyarországhoz tartozó területekről származnak majd. A dallamok kiválasztásánál törekszem arra, hogy a Kárpát-medencében ismert és kevésbé ismert férfi adatközlők repertoárját sajátítsam el, illetve olyan műfajokat mutassak be, melyek a férfi életsors legjellemzőbb példái. Az 1920-as trianoni békediktátum, valamint az 1940-es második bécsi döntés következtében kialakult határok sokáig nem tették lehetővé a magyar anyanyelvűek személyes találkozását, ám a 21. században már lehetőségünk van az összetartozás kifejezésére élőben és a digitális platformokon keresztül egyaránt.  

Az anyag nagy mennyiségére való tekintettel a dallamok reprezentatív előadását 2 lemezen mutatom majd be, melyek közül az első a Kárpát-medence déli-délkeleti felét, a második a Kárpát-medence északi-északnyugati részét járja körül. A lemezeken szereplő összeállítások nagy többségét olyan énekesek és zenészek közreműködésével valósítom meg, akik az adott területről származnak. „

Forrás: https://gubineczakos.hu/cd/

 



Raktáron
3 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 70 Ft
Adatok
Cikkszám
5223002
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek