Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

Magyarok Moldvában

Magyarok Moldvában
Magyarok Moldvában



<br />



Kovács László-Nagy Zoltán: Magyarok Moldvában

 

A moldvai magyarság történetének egyik vitatott kérdésére: a hogyan, mikor és miért kerültek magyarok Moldvába kérdéskörre próbál válaszolni a szerzőpáros ebben a kiadványban.

A középkorból fennmaradt magyar emlékeken és az ősi szokásokat őrző mai falusi élet, illetve a mai önszerveződés elemein keresztül, gazdag képanyaggal mutatják be annak a kisebbségnek mindennapjait, amely 'legalább nyolc évszázada őrzi nyelvét, kultúráját' úgy, hogy nap, mint nap ellenáll a mesterségesen generált állami és egyházi konfliktusoknak és az asszimiláció embert próbáló nehézségeinek.

A rövid általános történeti áttekintés után előbb a moldvai magyar múltat igazoló tizenhat település - egyebek között Őrhely, Kisjenő, Jászvásárhely, Németi, Karácsonykő, Románvásár és Ornyest - emlékeit ismerhetjük meg színes és sokszor egy oldalas képek és rövid kísérőszövegek segítségével. A második rész képei pedig a mai moldvai magyarok élő szokásait, hitéletük mozzanatait, a népi viseletet, a kézművességet (kosárfonás, fazekasság, szövés), a házak berendezéseit, a mai magyar oktatás pillanatfelvételeit és a falvak hangulatát tükrözik.

 

Kiadó: Somos K. és Tanácsadó Bt.

Kiadás éve: 2004

 

 



Nincs raktáron
2 700 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 54 Ft
Adatok
Cikkszám
5131005
Csomagajánlatok
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek