Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

Copán György népzenei világa 1-2 kötet

Copán György népzenei világa 1-2 kötet
Copán György népzenei világa 1-2 kötet



<br />



Nesztor Iván – Lehőcz Alexandra: Copán György bálványosváraljai furulyás-énekes népzenei világa (1-2. kötet)

A kiadvány az erdélyi nagy furulyások utolsó generációjához tartozó Copán György népzenei világát mutatja be monografikus igénnyel.

Az első kötetben a szerzők Bálványosváralja bemutatása után, két tanulmányban vizsgálják a furulyán játszott és az énekelt dallamok díszítményeit, valamint az előadásmód sajátosságait. A zenei elemzések mellett hangsúlyt kapnak a Copán György által mesélt történetek is, amelyek látni engedik a mindennapokat jó humorral, bölcs gondolkodással megélő embert.

A második kötetben, a Copán György dallamairól készült részletes lejegyzésekkel, és az ehhez kapcsolódó, online mellékleten elérhető hangzó- és videóanyaggal együtt, megismerhetjük Bálványosváralja népdalkincsének jelentős részét, illetve bepillantást nyerhetünk a kíséret és tánc által nem szabályozott furulyás és énekes dallamok variálásának lehetőségeibe.

Az online melléklet a furulyás, énekes hangfelvételeken és a Copán Györgyről készült portréfilmen kívül kottákat, valamint a szövegvariánsokat és a dallamegyezéseket tartalmazza. 

 



Raktáron
8 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 170 Ft
Adatok
Cikkszám
5102142
Csomagajánlatok
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek