Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

Zeng a lélek (POKET Hangzókötet)

Zeng a lélek (POKET Hangzókötet)
Zeng a lélek (POKET Hangzókötet)



<br />



Nagy örömünkre a POKET zsebkönyvek és a Hagyományok Háza együttműködésében az UNESCO- világörökség-díjas, hungaricumok közé választott magyar táncházmozgalomhoz kapcsolódó, összművészeti daloskönyv jött létre.

Terveink szerint a kiadvány hagyományteremtő szándékkal, egy sorozat első darabjaként jelent meg, így a POKET évről-évre, újabb példánnyal gazdagítaná és népszerűsítené a népzenei, néptáncos élő kultúrát a fiatal felnőttek körében.

A városi környezetben dinamikusan fejlődő, valódi közösségeket teremtő táncházmozgalom egyik alappillére az együtt éneklés, közös nótázás, mely egyre több fiatal számára jelent életre szóló, katartikus élményt. Az élő muzsikaszó, az egymásba karolva éneklés, a népdalok univerzális, évszázadok által megszűrt, varázslatos, mégis letisztult szövegvilága, érzelmi kifejezőereje igazi személyességet tud teremteni elszemélytelenedő világunkban.

A POKET fő olvasóközönsége, a városokban élő, fiatal felnőttek korosztálya egyre gyakrabban találkozik ezzel az élménnyel, tapasztalataink szerint pedig szeretne bekapcsolódni a nótázásba, az együtt éneklésbe.

A POKET 2021-es májusi kötete a Kárpát-medence főbb népzenei dialektusainak „best of” dalait tartalmazza. Ezek nem elcsépelt nótacsokrokat jelentenek, hanem Berecz István szerkesztésében olyan megszűrt szövegválogatást és zenei anyagot, mely egyszerre vonzó, népszerű, mégis szakmai és tartalmas válogatást eredményez. 

„Ez egy igen szubjektív válogatás, véletlenül sem antológia. Ha népdalainkat a tájegységek, néprajzi kistájak, különböző szöveg-témák, dallamtípusok teljes skáláját reprezentálva akartuk volna szemlézni, az pár évvel több szerkesztést jelentett volna. E gyűjtemény magán hordozza tehát a válogatás viszonylagosságának vádját. Amennyire saját dalaimként szeretem őket, ugyanannyira válhatnak az Önök, a ti, mindannyiunk kedvenceivé.” – olvasható Berecz István előszavában.

A kötet grafikai megjelenését a népdalok olykor misztikus, olykor sűrű, súlyos képi világából, a folklór motívumaiból kiinduló, mégis a széles, városi nagyközönség számára is vonzó vizualitás jellemzi. 
A kötet elején QR-kód található, mely az okostelefonról beolvasva azonnal a POKET Spotify-lejátszó listáját hívja elő. A szövegeket így hangzó-anyagként, az olvasással párhuzamosan, auditív élményként is felkínáljuk

A meghallgatható anyagot a táncházmozgalom ifjú mestereivel, például Kacsó Hanga Borbála, Paár Julianna, Csizmadia Anna, az ifjú Sarjú Banda, illetve több határon túli muzsikus közreműködésével készítettük, így garantálva a friss, fiatal, haladó szellemiségű hangzásvilágot, mely a népzenét még kevésbé ismerő közönség számára is vonzó tartalmat hoz létre.

 



Nincs raktáron
1 500 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 30 Ft
Adatok
Cikkszám
5102138
Csomagajánlatok
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek