Kategóriák
Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás
Termék részletek


Az erdélyi magyar népi tánczene

Az erdélyi magyar népi tánczene
2 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 50 Ft<br />Pávai István kötete először 2012-ben jelent meg Kolozsváron a Kriza János Néprajzi Társaság kiadásában, most ismét megjelent, a Hagyományok Háza kiadásában  Budapesten, az MTA BTK Zenetudományi Intézet Bartók termében került sor bemutatójára, ahol Richter Pál, az intézet igazgatója ismertetőjét ezzel a gondolattal fejezte be:

„Az erdélyi magyar népi tánczene Pávai István eddigi kutatói életútjának fő műve, a népi hangszeres tánczene és a népi többszólamúság vizsgálata szempontjából úttörő jelentőségű tudományos munka. Kutatási eredményeinek mind a népzeneoktatásban, mind a tudományos életben és hangsúlyosan a revival mozgalomban, a ma már UNESCO-listára felkerült táncházmódszer működtetésében hasznát látják.”

A könyv 131 kottamellékletet, 88 fotót, 7 fakszimilét, 3 táncíráspéldát tartalmaz. A mű 10 oldalnyi összefoglalója és teljes tartalomjegyzéke angol és román nyelven is olvasható a kötetben. A magyar nyelvű tartalomjegyzék a szerző honlapján is olvasható.  • Cikkszám
    5102128