Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

Nyugat-dunántúli szabadrajzú hímzések

Nyugat-dunántúli szabadrajzú hímzések
Nyugat-dunántúli szabadrajzú hímzések



<br />



Nyugat-dunántúli szabad hímzések

 

A Hagyományok Háza MESTERSÉG – HAGYOMÁNY sorozata két új albummal gazdagodott! Mindkét kötetben eredeti nagyságú mintarajzok, valamint színes fotókkal kísért leírások találhatóak.

Beszprémy Józsefné hímző népi iparművész, a népművészet mestere: Nyugat-dunántúli szabadrajzú hímzések kötetében a szerző elmúlt tíz évben  gyűjtött új mintáit -  64 db mintarajzot – egy színnel varrott, színes valamint fehérhímzéses vagdalásos, szálszámolásos mintáit találhatják a Nyugat-Dunántúlról. A kötetben olvashatják a minták leírását, jó tanácsokat a hímzés kivitelezéséhez, több helyen a feldolgozott minták mellett az eredeti múzeumi felvételt is bemutatjuk. A szerző visszaemlékezéseiben a hímző mozgalom „fénykoráról”, saját életútjáról is olvashatnak, mely immár kultúrtörténeti jelentőséggel is bír.

Beszprémy Józsefné hímző népi iparművész, a népművésze mestere meghatározó alakja a hagyományokon alapuló hímző kultúránk továbbéltetőinek. Szűkebb pátriájában, a dunántúli térségben folytatott gyűjtő, kutató és feldolgozó munkájával, valamint egyéni alkotói tevékenységével egyaránt olyan maradandót alkotott, ami példa lehet az ezzel a területtel foglalkozók számára. Feldolgozása egyrészről visszaemlékezéseit, másrészről a nyugat-dunántúli hímzésekről készült újabb feltárásait, feldolgozásait tartalmazza.



Raktáron
4 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 90 Ft
Adatok
Cikkszám
5102079
Csomagajánlatok
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek