Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

Néptánc óra az általános iskola 1. osztályában

Néptánc óra az általános iskola 1. osztályában
Néptánc óra az általános iskola 1. osztályában



<br />










"Kör, kör ki játszik? Még sok gyerek hiányzik abból a képzeletbeli nagy körből, melyben egymás kezét fogva önfeledten tudunk örülni az ősi játékokat játszva. A nagyszülők, dédszülők meséi lassan a múltba vesznek, dalaik elhalkulnak, táncaik feledésbe merülnek a mindent elsöprő modernizáció és a tömegkultúrák igénytelenséget diktáló áradatában...."

 

 


Az egyik legismertebb hazai gyermeknéptánc-pedagógus több évtizedes szakmai tapasztalatát foglalja össze: szeptembertől májusig, óráról órára aprólékosan kidolgozott vázlatokat, valamint az esztendőre szóló tanmenetet találunk ebben a könyvben. Az óra egyes fázisaihoz számtalan praktikus megjegyzés társul, amelyek megszívlelése átsegítheti a kezdő néptánc-pedagógusokat az első buktatókon és nehézségeken.

 

Ajánlás:

 

 

"Mit tehetünk? Semmit és mindent.
Semmit, ha mindezekbe beletörődve mese helyett fásultan ültetjük a gyerekeket a képernyő elé. Mindent, ha megkeressük azokat a kis örömforrásokat, melyekkel élményt adhatunk a szürke iskolai napok egyhangúságát oldva. Ilyen nevelési eszköz lehet a játék, a tánc, mely test és lélek épülését, szépülését egyaránt szolgálja. Egy oly sokszínű, gazdag népi kultúrával rendelkező nemzet, mint a miénk, nem feledkezhet meg a hagyományok tiszteletére, ápolására nevelni az utódokat. Európába tartunk, ezt manapság gyakran hallhatjuk. Reményeim szerint sajátos nemzeti jegyeinket, karakterünket nem levetkezve, hanem épp ezeket megerősítve érkezünk. Oda. Mindazoknak, akik ezt elősegíteni kívánják, szívből ajánlom Neuwirth Annamária szeretetből és több évtizedes pedagógiai tapasztalatból formált módszerét, mint a népi játék, néptánc tanításának egyik lehetséges útját."

Foltin Jolán



Raktáron
2 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 40 Ft
Adatok
Cikkszám
5102074
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek