Kategóriák
Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás
Termék részletek


Népi szabás és díszítés

Népi szabás és díszítés
3 400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 68 Ft



<br />



Az utobbi évtizedekben egyre többen kedvet kaptak a népviseleteknélhasználatos öltözetdarabok készítéséhez. Egyrészt hagyományőrző csoportok számára egy-egy tájgység hagyományosviseletét újítják fel másrészt saját magik számárs varrnak olyan ruhadarabokat, melyek magukon viselik a népi szabásformát és díszítésmódot.
  Ehhez kíván segítséget nyújtani ez a munka.
  Az öltözetdarabok bemutatásánál Flórán Mária: Magyar Parasztviseletek c. munkáját vettük alapul, kiegészítve a különböző tájak viseletét bemutató szakirodalommal, illetvea anépi hímzések öltésmódjaival, jellegzetes  mintaszerkesztéseivel.
   A paraszti öltözet ma is elkészíthető elemeit mutatja be a szerző, természetesen a teljesség igénye nélkül. Az általános érvényű leírások mellett a legjellegzetesebb, néprajzi tájak viseletének elkészítéséhez, megvarrásához ad gyakorlati útmutatót. Kiegészíti a ruhadarabokon alkalmazható hímzésminta gyűjteménnyel. Az eredeti viseletek élrthű másolására nem lehet törekedni, hiszen azok mára már elvesztették eredeti jrlrntéstartalmukat, kikerültek a viseletben járó közösségből, tulajdonképpen színpadi jelmezzé váltak. 
   A szabásrajzok ahhoz is támpontot adnak, hogyan lehet a régi viseletdarabokat a mához "idomítani", a régi hímzésből vett motívumokkal díszíteni.



  • Cikkszám
    5102071