Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

Magyarországi Német népviseletek

Magyarországi Német népviseletek
Magyarországi Német népviseletek<br />Ezt az albumot mindazok figyelmébe ajánljuk, akik szeretnék megismerni a Magyarországon élő német ajkú lakosság népviseletét. Külön szeretettel nyújtjuk át azoknak, akiknek a bemutatott képekről ifjúságuk jut eszükbe, fájdalmasszép emlékeket idézve.
A fényképek készítésekor több mint 60 helységben kutattunk még meglévő értékek után. Természetesen nem törekedhettünk teljességre, átfogó képet adni a viseletek összességéről lehetetlen vállalkozás lett volna. Megnehezítette dolgunkat, hogy csak eredeti viseleteket kívántunk megörökíteni, hiszen nagyon sok faluban egyáltalán nem, vagy csupán töredékében találhatók régről fennmaradt darabok.
Faluról falura változó a népviselet, sokszor jelentős különbségekkel. Ez egyrészt arra vezethető vissza, hogy a betelepült németek az anyaország legkülönbözőbb részeiről érkeztek hazánkba, s az onnan magukkal hozott viseletek alapvető vonásait az évek során megőrizték annak ellenére, hogy a mindenkori kordivat hatásait sem kerülték el. Másrészt a környezetükben élő magyar, ill. más nemzetiségű lakosság öltözködéskultúrájának hatása sem elhanyagolható. Raktáron
6 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 130 Ft
Adatok
Cikkszám
5126001
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek