Kategóriák
Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás
Termék részletek


Magyar népi énekiskola V. + CD melléklet

Magyar népi énekiskola V. + CD melléklet
3 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 70 Ft<br />A Magyar népi énekiskola V. kötete azzal a céllal készült, hogy segítséget nyújtson mindazoknak, akik a népdalokat nem csak kíséret nélkül, hanem a legkülönfélébb – dialektusra jellemző – népi hangszerkísérettel szeretnék megszólaltatni. Ajánljuk könyvünket azoknak a hangszereseknek is, akik fontosnak tartják, hogy hangszerüket minél szélesebb összefüggésben ismerjék meg.

Akik már sok népdalt énekeltek, azok bizonyára tapasztalatból tudják, hogy a stílusos, szép éneklés, a tökéletes hangzás mind kísérettel, mind kíséret nélkül is igen sok nehézséget, megoldandó feladatot rejt magában.

Természetesen itt is tudatosan figyelnünk kellett az eredeti hangzóanyag jellemző tulajdonságaira (földrajzi dialektus, tájnyelvi különbözőségek, hanghordozás, tájszavak használata, díszítések sűrűsége ill. hangerőssége, a dallamok jellemző ritmizálása, a dalok műfajbeli kifejezésmódja, előadása, autentikus hangzása), hogy végső eredményként minél tökéletesebb előadást produkálhassunk.

Az V. kötet szerkezetében, koncepciójában, tematikájában követi az eddigieket, azonban dallamkészletének kiválasztásában más szempontok érvényesültek.

Könyvünkben rövid elméleti összefoglalónk mellett bőséges szakirodalom felsorolásával kívánunk a további tájékozódáshoz támpontokkal szolgálni.  • Cikkszám
    5102061