Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

Magyar népi énekiskola V. + CD melléklet

Magyar népi énekiskola V. + CD melléklet
Magyar népi énekiskola V. + CD melléklet



<br />



A Magyar népi énekiskola V. kötete azzal a céllal készült, hogy segítséget nyújtson mindazoknak, akik a népdalokat nem csak kíséret nélkül, hanem a legkülönfélébb – dialektusra jellemző – népi hangszerkísérettel szeretnék megszólaltatni. Ajánljuk könyvünket azoknak a hangszereseknek is, akik fontosnak tartják, hogy hangszerüket minél szélesebb összefüggésben ismerjék meg.

Akik már sok népdalt énekeltek, azok bizonyára tapasztalatból tudják, hogy a stílusos, szép éneklés, a tökéletes hangzás mind kísérettel, mind kíséret nélkül is igen sok nehézséget, megoldandó feladatot rejt magában.

Természetesen itt is tudatosan figyelnünk kellett az eredeti hangzóanyag jellemző tulajdonságaira (földrajzi dialektus, tájnyelvi különbözőségek, hanghordozás, tájszavak használata, díszítések sűrűsége ill. hangerőssége, a dallamok jellemző ritmizálása, a dalok műfajbeli kifejezésmódja, előadása, autentikus hangzása), hogy végső eredményként minél tökéletesebb előadást produkálhassunk.

Az V. kötet szerkezetében, koncepciójában, tematikájában követi az eddigieket, azonban dallamkészletének kiválasztásában más szempontok érvényesültek.

Könyvünkben rövid elméleti összefoglalónk mellett bőséges szakirodalom felsorolásával kívánunk a további tájékozódáshoz támpontokkal szolgálni.



Raktáron
3 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 70 Ft
Adatok
Cikkszám
5102061
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek