Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

Magyar Népi Énekiskola II. + CD melléklet

Magyar Népi Énekiskola II. + CD melléklet
Magyar Népi Énekiskola II. + CD melléklet



<br />



"Énekiskolánk első kötetének összeállításakor sok szép dalról le kellett mondanunk, melyek nem fértek rá a három órányi hangzóanyagot tartalmazó magnetofonkazettákra. A magyar népdalkincs részletesebb, árnyaltabb bemutatására, a dalok választékának bővítésére törekedtünk, amikor elkészítettük a második kötetet, mely az előzőnek szerves folytatása, ugyanakkor egymagában, külön könyvként is használható.
Az énektechnikában, stílusismeretben, repertoárban magasabb fokon álló növendékek bőven válogathatnak tanulásra érdemes dalokat kiadványunkból. A táncházba járó fiatalok ismert dalaik eredeti forrásait fedezhetik fel a dalok között. A főiskolákon népzene tantárgyat tanulók Kodály A magyar népzene című könyvéhez találnak utalásokat és kiegészítéseket. De használhatja a könyvet és a kazettákat bárki, aki a magyar népzene egyetemes esztétikai értékeihez vonzódik.
A dallamokat a népzenei dialektusok sorrendjében adjuk közre, 101 dalt három kazettaoldalon. Ez a csoportosítás szolgálja legjobban az egyes tájak hangzásvílágának megismertetését. A stílusra, eredetre, funkcióra, előadásmódra vonatkozó megjegyzések a könyvben, az egyes kották után olvashatók. A negyedik kazettaoldal az esztendő ünnepi dalait tartalmazza, énekes népszokásainkból egy újabb, teljes sorozatot. Itt is, amennyiben mód nyílt rá, a nagyobb énektudást igénylő dalokat részesítettük előnyben. A teljes, hiteles kép azonban megkívánta, hogy kisebb számban egyszerűbb dalok is szerepeljenek válogatásunkban. A dalok egy-két versszakáról adunk közepesen részletes kottákat, melyek már elégségesek a dallam lényegének elméleti megragadásához. A tanulás - talán már felesleges is hangsúlyozni - hallás után, a kazettákról történjék! A szövegek lejegyzése többet fejez ki a tájnyelv sajátságaiból, mint előző kötetünk, de kevesebbet, mint a valóságban hallható. Tanuláskor ki-ki maga döntse el, hogy ezekből mennyit vesz figyelembe!"

    Előszó
    Bevezetés
    A népdal élete: a variálás
    Variánsjegyzék
    A kiváló népi énekesek szerepe
    Énekes portrék
    Dalgyűjtemény (a magnetofonkazetták írott anyaga)
    A kották jegyzéke
    A dialektusok dalai
    A jeles napok dalai
    Földrajzi mutató
    Dalszöveg mutató
    Irodalom



Raktáron
3 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 70 Ft
Adatok
Cikkszám
5102058
Csomagajánlatok
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek