Hírek

2020.12.23 9:49

december 24 - 27  ZÁRVA
december 27 - 30  10.00-18.00
december 31         10.00-14.00
január 1 - 6              ZÁRVA

Tanúsítvány

SSL Certificate
BLOG

INDUL A TÁNCOS VAGYOK BLOG!

Hudák János
2020.11.15 21:23
INDUL A TÁNCOS VAGYOK BLOG!

Hát eljött ez a pillanat is, amikor elindítjuk a Néptáncosok kellékboltja blogját! Régóta szó volt már róla, hogy belevágjunk és most végre sínre került a projekt!

 

A jövőben rendszeresen fogunk jelentkezni írásainkkal, melyek hol szorosabb, hol lazább kapcsolatban lesznek a néptánccal. Sok-sok tervünk van, melyek között szerepelnek szigorúbban vett szakmai cikkek a termékeinkkel, azok használatával kapcsolatban. Lesznek azonban ennél könnyedebb témák is és egy-egy írás kapcsán kicsit bepillantást nyerhettek a Néptáncosok kellékboltja, mint vállalkozás életébe. A kulisszák mögé nézhettek és megtudhatjátok, munkánk során milyen feladatok, dilemmák elé kerülünk, mik foglalkoztatnak minket a szűken vett kereskedelmen kívül.

 

Illetve biztosan sokat fogunk foglalkozni a tánc különböző pozitív hatásaival, hiszen Sára néptánc- és fejlesztőpedagógusként, mozgásterapeutaként munkája során egyre újabb és újabb bugyrait fedezi fel annak a rendkívül komplex és jótékony hatás-együttesnek, ami a kisgyermekek fejlődése szempontjából kulcsfontosságú és ami miatt hisszük és állítjuk,

 

MINDEN TÁNCLÉPÉS JOBBÁ TESZI KICSIT A VILÁGOT!

A kezdetek

 

De ne szaladjunk ennyire előre! Így az első bejegyzésben hadd engedjünk meg magunknak egy kis múltidézést, hiszen mégis csak nagy utat tettünk meg a 2004-es nyitás óta. Bizony, immár tizenhetedik éve, hogy megnyitottunk egy aprócska üzlethelyiségben itt a 13. kerületben. Mai szemmel megmosolyogtatóan kicsi árukészlettel rendelkeztünk, a lelkesedésünk ellenben annál nagyobb volt.

 

Mivel ilyen jellegű bolt sosem volt korábban, a kezdetekben az volt a legnehezebb feladat, hogy eljuttassuk hírünket a táncház mozgalom tagjaihoz. Ne feledjük, akkoriban az internet még nem volt annyira elterjedt, mint manapság és az üzletünkkel tulajdonképpen egyidős Facebook is éppen csak bontogatta a szárnyait. Jóval nehezebb volt a helyzet annál, mint hogy feladunk egy hirdetést a Facebookon és tízezrekhez jut el a hír. Táncházakba vittünk szórólapokat, elmentünk minden fesztiválra árusítani, ahova csak tudtunk, hirdettünk a Folkmagazinban és persze örökké hálásak leszünk azoknak, akik szájról szájra vitték hírünket a nagyvilágban. Nem volt könnyű, de ahogy szépen lassan megismertek minket, kiderült, hogy valóban van igény erre az üzletre.

 

Ahol egy helyen meg tudod venni a karaktercipődet, sőt több cipész termékei közül is választhatsz. Ahol kapsz fehér, fekete és testszínű harisnyát is a fellépésre, sőt van hímzett szalag is és még a legújabb népzenei CD-t is megkapod. Ahova beszaladhatsz hullámcsatért vagy akár egy pendelyért is, ha épp arra van szükséged, de a táncpalackot is megkapod. Egyszóval mindent. Illetve majdnem… Hiszen mindig akad azért olyan is, amit kerestek, de nem találtok nálunk. Ezért is dolgozunk folyamatosan azon, hogy mindig bővüljön a kínálat, hogy egyre több portéka közül válogathassatok.

 

Így került be a kínálatba a bársonycipő 2005 végén, ami egy megunhatatlan kedvenc a néptáncos leányok között. Így kutattuk fel a selyem-brokát és kasmírlelőhelyeket Csehországban, hogy megfelelő alapanyagot tudjunk biztosítani a viseleteitekhez. És még sorolhatnánk. Nem csoda, hogy immár a harmadik üzletben találhattok meg minket, hiszen a kezdeti 22 négyzetméter már két év után szűkössé vált és 2011-ben a második üzletünket is még nagyobbra kellett cserélni. Mindvégig maradtunk Újlipótvárosban, egyrészt nagyon szeretjük ezt a környéket, másrészt úgy látjuk, a Nyugati téri metróállomásnál és a 4-6-os villamosnál jobb megközelíthetőséget nem nagyon lehetne találni. Igaz, az autóval érkezőknek a parkolás sokszor lehetetlennek tűnik a környéken, de sajnos semmi sem lehet tökéletes.

 

Kisebb-nagyobb vargabetűkkel tehát tulajdonképpen egy folytonos fejlődésben vagyunk immár 17. éve. Minduntalan bővítjük az árukészletünket, keressük az új termékeket, bővítjük varrodai kapacitásainkat. Közben próbálunk lépést tartani a kor követelményeivel, fejlesztjük webáruházunkat, informatikai rendszerünket. Keressük az új megoldásokat, hogy minél magasabb színvonalon tudjunk kiszolgálni Benneteket. Néha kicsit ambivalens érzéseink is vannak emiatt, hiszen alapvetően egy évszázados hagyomány továbbélését próbáljuk szerény eszközeinkkel segíteni, úgy, hogy a modern kor vívmányait is használjuk. De azon vagyunk, hogy megtaláljuk a helyes egyensúlyt és a hangot Veletek ebben a folyton változó világban, illetve hozzá tudjuk tenni a saját értékeinket ehhez.

 

Mindenünk a tánc 

 

Hiszen a Kellékbolt már a kezdetekben sem „csak” egy vállalkozás volt. Mindketten amatőr táncosok vagyunk, voltunk és ez a „szerelem” mindig is ott motoszkált a fejünkben a munkánk során. Mindig is kerestük a lehetőséget, hogy az alaptevékenységünkön, a vásárlói igények puszta kiszolgálásán felül mi is hozzá tudjunk adni még valamit a mozgalomhoz. Ennek volt egyik úttörő példája, hogy üzletünk volt az Authentica néptáncfesztivál főtámogatója, mely a 2010-es évek elején került három alkalommal megrendezésre.

 

Legutóbb pedig üzletünk 15. születésnapja alkalmából hoztuk létre a Táncos vagyok ösztöndíjpályázatot, melynek keretében évente díjazunk egy-egy olyan közösséget, amelyben többségben vannak azok, akik csak felnőtt korban kezdtek el ismerkedni a néptánccal.

 

Ahogy múlnak az évek és egyre többet látunk a világból, ahogy Sára sokirányú pedagógusi pályája lassan 20. évéhez közelít, napnál is világosabbá válik, hogy a tánc (a zenével és az énekszóval együtt természetesen) olyannyira fontos az ember életében mint, a beszéd, az evés vagy a szeretet. Legyen szó kisgyermekekről, akiknek agyi fejlődését, érését tudja látványosan javítani vagy felnőttekről, akiknek testedzésként, a stresszoldásban vagy akár párterápiaként is szükségük lehet rá, nincs olyan ember, akire ne gyakorolna pozitív hatást!

 

Ezért gondoljuk, hogy támogatni kell a táncház mozgalmat, a táncolást, a táncot! Itt tartunk hát 2020 végén, történetünk tizenhetedik évében. Reméljük, hogy még sokáig szolgálhatunk Titeket és reméljük, hogy egyre jobbak és jobbak leszünk! „Cserébe” csak annyit kérünk Tőletek, hogy táncoljatok, táncoljatok, táncoljatok és vigyétek hírét a tánc csodájának! Hiszen minden tánclépés jobbá teszi kicsit a világot!

 

Farkas Sára és Hudák János

A Kellékbolt tulajdonosai