Kategóriák
Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás
Termék részletek


Időben - 60 éves a Magyar Állami Népi Együttes

Időben - 60 éves a Magyar Állami Népi Együttes
3 600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 72 Ft<br />A Magyar Állami Népi Együttes a magyar színpadi néptáncművészet legjelentősebb reprezentatív társulata. Az együttes alapításának 60. évfordulója kiváló alkalmat kínál az összegzésre, a számvetésre; arra, hogy „egy pillanatra megálljunk” és áttekintsük a társulat múltját és jelenét.

Az Időben című könyv nem előzmények nélküli. Az elmúlt hatvan év évfordulóihoz, kiemelt eseményeihez eddig is rendre illusztratív és dekoratív kiadványok születtek – a fő hangsúlyt jó néhány esetben az „illusztrativitásra” és a „dekorativitásra” helyezve. Célunk nem e tendencia folytatása volt – nem akartunk újabb lexikális adattárat létrehozni –, hanem egy olyan elgondolkodtató, mégis látványos album létrehozása, amely a történeti áttekintés apropóján a színpadi néptáncművészet évtizedek során változó-formálódó stílusjegyeit, esztétikai és koncepcionális kérdéseit, sajátosságait is fókuszba helyezi, elemzi.

Az album három részre tagolódik: két írásos anyagra, melyből az első tanulmány, Králl Csaba tánckritikus írása, az együttes hat évtizedes történetét dolgozza fel, a második részben Kovács Gerzson Péter esszéjét olvashatják.

A harmadik rész a közelmúlt előadásairól készült fotóválogatás, köszönet érte Dusa Gábor, Kanyó Béla és Puskel Zsolt fotóművészeknek, akik az elmúlt évek során gépük lencséjén keresztül rögzítették, mesélték tovább színpadi ünnepeinket.  • Cikkszám
    5102040