Hírek

2020.12.23 9:49

december 24 - 27  ZÁRVA
december 27 - 30  10.00-18.00
december 31         10.00-14.00
január 1 - 6              ZÁRVA

Tanúsítvány

SSL Certificate

Füzér táncai és táncélete

Füzér táncai és táncélete
Füzér táncai és táncélete<br />Füzér a Zemplén-Abaúji Hegyköz egyik települése. Lakossága vegyes - szlovák, ruszin és magyar - eredetű, népi kultúrájában is e sokszínűség érvényesül. A hagyományos tánckultúrából lassú- és friss csárdást, valamint karikázót és válltáncot őrzött meg a lakosság, a XX. század végéig.

Ez a könyv több mint egy évtizednyi gyűjtőmunka eredménye. Szól a táncokról, tánchelyekről, táncalkalmakról, a bálok rendezéséről, s a népviseletről, azon belül a tánchoz hordott öltözetről. Foglalkozik a település zenei kultúrájával, gazdag népdalkincsével, éppúgy, mint a hangszeres hagyomány emlékeivel. Érinti a népi kultúra valamennyi olyan területét, amely kötődik a tánckultúrához. Az összegyűjtött ismereteket számos melléklet, - fotó, kotta, tánclejegyzés - teszi teljessé, hogy mind a tánctudomány, mind a tánpedagógia területén jól használható kézikönyv kerüljön az olvasó kezébe.

A CD-ROM tartalmazza mindazt, ami a könyvbe nem kerülhetett bele. Archív fotókat, táncfilmeket, és a füzéri népdalgyűjtés anyagát. A könyv és a CD-rom együtt jelentős szeletét mutatja be e hegyközi falu egykori hagyományos kultúrájának.Nincs raktáron
2 100 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 42 Ft
Adatok
Cikkszám
5108002
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek