Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

Füzér táncai és táncélete

Füzér táncai és táncélete
Füzér táncai és táncélete



<br />



Füzér a Zemplén-Abaúji Hegyköz egyik települése. Lakossága vegyes - szlovák, ruszin és magyar - eredetű, népi kultúrájában is e sokszínűség érvényesül. A hagyományos tánckultúrából lassú- és friss csárdást, valamint karikázót és válltáncot őrzött meg a lakosság, a XX. század végéig.

Ez a könyv több mint egy évtizednyi gyűjtőmunka eredménye. Szól a táncokról, tánchelyekről, táncalkalmakról, a bálok rendezéséről, s a népviseletről, azon belül a tánchoz hordott öltözetről. Foglalkozik a település zenei kultúrájával, gazdag népdalkincsével, éppúgy, mint a hangszeres hagyomány emlékeivel. Érinti a népi kultúra valamennyi olyan területét, amely kötődik a tánckultúrához. Az összegyűjtött ismereteket számos melléklet, - fotó, kotta, tánclejegyzés - teszi teljessé, hogy mind a tánctudomány, mind a tánpedagógia területén jól használható kézikönyv kerüljön az olvasó kezébe.

A CD-ROM tartalmazza mindazt, ami a könyvbe nem kerülhetett bele. Archív fotókat, táncfilmeket, és a füzéri népdalgyűjtés anyagát. A könyv és a CD-rom együtt jelentős szeletét mutatja be e hegyközi falu egykori hagyományos kultúrájának.



Nincs raktáron
2 100 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 42 Ft
Adatok
Cikkszám
5108002
Csomagajánlatok
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek