Kategóriák
Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás
Termék részletek


Füzér táncai és táncélete

Füzér táncai és táncélete
2 100 Ft
A vásárlás után járó pontok: 42 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron<br />Füzér a Zemplén-Abaúji Hegyköz egyik települése. Lakossága vegyes - szlovák, ruszin és magyar - eredetű, népi kultúrájában is e sokszínűség érvényesül. A hagyományos tánckultúrából lassú- és friss csárdást, valamint karikázót és válltáncot őrzött meg a lakosság, a XX. század végéig.

Ez a könyv több mint egy évtizednyi gyűjtőmunka eredménye. Szól a táncokról, tánchelyekről, táncalkalmakról, a bálok rendezéséről, s a népviseletről, azon belül a tánchoz hordott öltözetről. Foglalkozik a település zenei kultúrájával, gazdag népdalkincsével, éppúgy, mint a hangszeres hagyomány emlékeivel. Érinti a népi kultúra valamennyi olyan területét, amely kötődik a tánckultúrához. Az összegyűjtött ismereteket számos melléklet, - fotó, kotta, tánclejegyzés - teszi teljessé, hogy mind a tánctudomány, mind a tánpedagógia területén jól használható kézikönyv kerüljön az olvasó kezébe.

A CD-ROM tartalmazza mindazt, ami a könyvbe nem kerülhetett bele. Archív fotókat, táncfilmeket, és a füzéri népdalgyűjtés anyagát. A könyv és a CD-rom együtt jelentős szeletét mutatja be e hegyközi falu egykori hagyományos kultúrájának.  • Cikkszám
    5108002