Hírek

2020.12.23 9:49

december 24 - 27  ZÁRVA
december 27 - 30  10.00-18.00
december 31         10.00-14.00
január 1 - 6              ZÁRVA

Tanúsítvány

SSL Certificate

cd Lajkó Félix: Makovecz turné

cd Lajkó Félix: Makovecz turné
cd Lajkó Félix: Makovecz turné<br />Örök kérdés a zenészberkekben, hogy hol szól legjobban egy hangszer, melyek azok a terek, ahol a zene betölti univerzális szerepét, ahol ha kell, csontig hatolhat a művészi élmény.

Lajkó Félixet is izgatják e kérdések, nem véletlen, hogy zenéje szólt már mindenhol, koncert teremben, fesztiválon, kis és nagyszínpadon, utcán, tetőn, aluljáróban, templomban, tavon és erdőben is.
És ez utóbbiban szólt a legjobban. Akusztikusan, a természet erőivel egyetemben.

Régről tudtuk, hogy a természet erői, a lent és a fent is megtalálható Makovecz Imre tereiben, és azt is tudtuk, hogy Félix zenéje mássá teheti e sokak számára furcsa, de mégis egyedi, organikus épületeket, azaz zene és tér, dal és kupola jól elférnek egymás mellett.

2011 januárjában a Kecske utcai irodában fogadott bennünket Makovecz Imre, ahol az ismerkedést követően, alkalmi koncertre is sor került, ahol a mester meggyőződött róla, hogy Félix és Anti zenéje méltó a tereihez. Énekesnő nélkül is! - ugyanis zenélés előtt ezt kérte számon a fiúkon, hogy az énekes lány hol van? Menni fog ez nélküle is, mondták?

Ezek után már nem volt nehéz kijelölni a mesterrel együtt azt a 9 helyszínt, ahová 2011 tavaszán el is látogattunk. Számunkra ez az album e sok-sok élményt generáló turné lenyomata. De mindenekelőtt örök emlék és tisztelgés Makovecz Imrének, hogy tereit, templomait létrehozta, épületeivel csodásabbá tette a Kárpát-medencét.

Géniusz volt, hozzá méltót ma mi nem ismerünk." - Horváth László

1. Nyitány
2. A madárnak
3. Tekintet
4. A repülőnek
5. A gödörből
6. A földön
7. Vigadó
8. Kék
9. Busz
10. Ősz
11. A bokorból
12. Az úton
13. SelyemRaktáron
3 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 78 Ft
Adatok
Cikkszám
5201302
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek