Hírek

2020.08.28 16:44

Augusztus 29-én szombaton egésznapos nyitva tartással várjuk vásárlóinkat!

10.00-től - 18.00 óráig

Tanúsítvány

SSL Certificate

cd Berka: Szűnjék meg bánattól...

cd Berka: Szűnjék meg bánattól...
cd Berka: Szűnjék meg bánattól...



<br />



"Zenekarunk 2008 augusztusában alakult a Berszán és a Kavalkád együttesekből. Célünk a moldvai csángó népzene művelése. Igyekszünk lehetőségeinkhez mérten kijutni minél többször Moldvába nemcsak gyűjtési céllal, hanem visszaadni valamit abból az örömből, amit ennek a muzsikának köszönhetünk. Mert van mit, bőven. A rengeteg barátot, akiket a zenén keresztül ismertünk meg, a sok-sok fergeteges táncházat, a nyári együttléteket, a több ezer kilométer út összes élményét. Igyekeztünk a dalokból úgy válogatni, hogy ne az eddig jórészt megismert dallamok egy újrakevert változatát tarthassuk kezünkben, hanem korábbi gyűjtések, vagy saját gyűjtéseink olyan dallamait, melyeket a csángó muzsikát kedvelő közönség még egyáltalán nem, vagy csak ritkán hallhatott. Azzal, hogy albumunk címadó dala egy halottas dallam, nem a halált, a bánatot és az elmúlást szeretnénk hangsúlyozni. Éppen ellenkezőleg. Ha felfelé tekintünk, megláthatjuk az elmúlás felett az újjászületést. Szűnjék meg bánattól...

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mestereinknek: Bálint Erzsébetnek, Bogdan Toadernak, Hodorog Andrásnak, Legedi László Istvánnak, Mandache Aurelnek.

A zenei albumon elhangzó dallamok Balla Péter, Domokos Pál Péter, Horváth Gyula, Jagamas János, Juhász Zoltán, Kallós Zoltán, Kerényi Róbert, Lükő Gábor, Nagy Bercel, Navratil Andrea, Rajeczky Benjámin, Sáringer Kálmán, Stuber György, Veress Sándor és a Berka együttes saját gyűjtéseiből származnak."

Manninger Ágota : ének
Endrődi Szabolcs : furulya, kaval, ének, bőgő
Komáromi Márton : hegedű
Máté Móric : dob, ének
Szalai-Gindl János : furulya, kaval, tilinka, ének
Szengyel István : koboz, ének

Közreműködik:
Enyedi Tamás - cimbalom
Erdei Johanna - ének
Erdei Zsófia - ének
Farkas Luca - ének
Mészáros Tamás - dob, doromb
Róka Borbála - ének

Hangmérnök: Jendrics Gábor
Zenei rendező: Szalai-Gindl János Márk



Nincs raktáron
2 800 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 56 Ft
Adatok
Cikkszám
5219001
Vélemények

Legyél az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek