Kategóriák
Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás
Termék részletek


cd Makám: Robinson kruzo

cd Makám: Robinson kruzo
3 300 Ft
A vásárlás után járó pontok: 66 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron<br />"A harmadik évtizedét közelítő és töretlenül aktív Makám zenekar, pontosabban annak vezetője Krulik Zoltán nem először lép színre valami meglepő újdonsággal. A zeneszerző-gitáros-dalszövegíró, sőt, önálló kötettel is büszkélkedő költő ezúttal nem ethno-folk-világzenei profiljáról ismert formációját állította előtérbe, hanem ő maga jött elő a pódium széléről középre, a frontvonalba ? méghozzá ?KruZo?-ként. A szerzői lemez ténye önmagában nem különösebben meglepő (szinte az összes Makám-CD Krulik-szerzemény), ám most olyanokat is bevállalt, amit eddig soha: szólóéneklés, rockzenei és sanzon-szerű koncepció, ezen belül pedig személyes élményeinek, intim családi emlékeinek dalokba foglalása.
 
Az ilyesmire, mármint hasonló koncepcióra és tematikára csak bíztatni tudunk minden olyan zeneszerzőt és előadóművészt, aki közel négy évtizedet átívelő alkotó és színpadi tapasztalattal bír (értelemszerűen hatvan éven felüli), legalább tizenhat lemez, és két-három könyv kötődik a nevéhez, továbbá nagyon letisztult, humánus értékrend jellemzi. Ugyanis az alkotó a fent sorolt kritériumoknak megfelelve olyan egyedi produkció megalkotására lehet esélye, mely minden korábban ráragasztott címkétől megszabadítja. Ebből adódóan most nem is egy zenei projecthez viszonyulunk, hanem egy művészemberhez ? akit vagy akarunk érteni, vagy inkább meg se próbáljuk.

Ami nem mellesleg hallható a hangfelvételen: nagyon erős szövegek (többrétegű metaforákkal), vagány rockzene, és nosztalgiába is hajló sanzonos word music ? a szerző természetes és kissé szeszélyes késztetéseiből adódóan. Ezen nincs mit csodálkozni, hisz a 20. század képei villannak fel; mikro- és felülnézetből." - Matisz László

Krulik Zoltán - ének, gitár
Hornai Zóra - vokál
Eredics Dávid - szoprán szaxofon
Zámbó Tamás - gitár
Boros Attila - basszusgitár
Badics Márk - dob

1. Fekete angyal
2. Káros szenvedély
3. Vízöntő kor (Sziszinek)
4. Nézem a videót (in memoriam Jackie Orszáczky)
5. Világítótorony
6. Forog az ég
7. Café Bábel
8. Cseh Tamásé
9. Üres a ház
10. Anyácskám, anyácskám
11. Sárga villamos
12. Minden elmúlik
13. Balatoni nyár
14. Titanic
15. A szívem úgy zakatol  • Cikkszám
    5201338